2021-09-17 15:18:07• hírek • Bede Emőke

Három hónapra ugrott az átfogó akció első napján lekapcsolt gyorshajtók jogosítványa

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség munkatársai is részt vesznek az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) által 2021. szeptember 16. és 22. között meghirdetett fokozott ellenőrzésben, melynek célja a közlekedésbiztonság javítása és a személyi sérülésekkel járó közlekedési balesetek számának csökkentése.

A ROADPOL e kezdeményezés révén azt szeretné elérni, hogy legalább egy nap, szeptember 21. halálos közlekedési balesetek nélkül Európa szerte. Az akcióhoz csatlakozó Szatmár megyei rendőrök elsősorban az ittas vezetésre, a gyorshajtásra, a mobiltelefon vezetés közbeni használatára és a biztonsági öv használatának elmulasztására koncentrálnak.


Szeptember 16-án a hatóság célkeresztjében első sorban a gyorshajtók álltak, s az akciónak meg is lett az eredménye. Alig néhány óra leforgása alatt 39 olyan száguldozót mértek be, akik a megengedett sebességet legalább 50 km/g-val túllépték. A hatóság emberei amellett, hogy ezen autóvezetőket pénzbírsággal sújtották, az autóvezetői engedélyeiket is felfüggesztették 30 napra.


A rendőrség tájékoztatása szerint az ellenőrzés a következő napokban is folytatódni fog.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: